Raak Bazel

Kwb Bazel wordt Raak Bazel!

Na 78 jaar verandert kwb van naam, en gaat de organisatie voortaan door het leven als Raak. Dat was al de naam van het ledenblad, en wordt nu ook de nieuwe naam van de organisatie zelf. Ook kwb Bazel gaat vanaf vandaag dus verder als Raak Bazel, al blijft hun doel hetzelfde: mensen in Bazel samenbrengen en verbinden.
“We hebben ons DNA opnieuw scherpgesteld, maar zullen onze roots niet loslaten”, legt Jo De Smet, gedelegeerd bestuurder, uit. “We willen in alle buurten, wijken, parochies, dorpen en gemeenten iedereen bij elkaar brengen. Een naamsverandering gaf ons de gelegenheid om mogelijke drempels in de naam weg te werken. De ‘k’ blijft echter onze inspiratie en zingeving, en de ‘w’ blijft ons sociaal kompas – aandacht voor alle mensen, ook zij die het moeilijk hebben.”
Met de naamsverandering wil de organiseren zich actualiseren, positioneren en terug beter in de markt zetten. “Een letterwoord is niet meer echt van deze tijd”, zegt De Smet. “En al is onze naam nog redelijk bekend in Vlaanderen en Brussel, velen raken er wel door in de war. Tijd voor een verfrissende naam die mensen kan RAKEN dus!”
De nieuwe naam moet vooral zorgen voor herkenbaarheid en verbinding. “Voor onze leden en vrijwilligers is het op en top herkenbaar,” vervolgt hij. “We blijven die toffe groep enthousiastelingen die overal proberen mensen bij elkaar te brengen en met elkaar te verbinden, die samen nadenken over hoe het beter kan in de buurt en die eenzaamheid de wereld uit willen. Voor wie ons nog niet kende, is het wél een compleet nieuwe naam. Een naam die hen hopelijk ook RAAKt. Met de nieuwe naam, verfrissende visuals en een jonge uitstraling willen we mensen uitdagen om ook in hun buurt mensen te RAKEN en samen leuke activiteiten te organiseren. Want, zoals onze nieuwe baseline luidt: ‘samen beleef je meer’.”

Comments are closed.